ارمنستان از کشورهای همسایه ایران بوده که جزو اتحادیه اروپا به شمار میآید. از گذشته تا به امروز ایران و ارمنستان همواره روابط سیاسی، تجاری و اقتصادی خوبی با هم داشتند. در طول سال کالاهای متنوع و زیادی از کشور ایران به ارمنستان صادر میشوند که یکی از این موارد، انواع نایلون و پلاستیک است. صادرات پلاستیک به ارمنستان توسط تولیدکنندگان و صادرکنندگان زیادی در کشور ایران انجام میشود. برای اینکه فرایند صادرات به درستی پیش برود، قوانین، مقررات و شرایط آن باید به طور کامل رعایت شود.
در این محتوا تمام مباحث مرتبط با صادرات به ارمنستان را بررسی میکنیم تا تولید کنندگان و صادرکنندگان با آگاهی کامل قدم در این مسیر بگذارند. اقتصاد کشور ارمنستان پس از استقلال و جدایی از شوروی سابق با تغییرات زیادی روبرو شد و در سالهای ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ رشد بسیار زیادی را تجربه کرد. اما پس از شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰ و جنگ ارمنستان با آذربایجان، رکود اقتصادی در این کشور اتفاق افتاد و رشد اقتصادی نزولی شد. اما به طور کلی ارمنستان کالاهای بسیار متنوع و متعدد را از دیگر کشورها به ویژه کشورهای همسایه وارد میکند که این موضوع به نفع تولید کنندگان و صادرکنندگان ایران است.
مراحل صادرات پلاستیک به ارمنستان
صادرات پلاستیک به ارمنستان هم مانند سایر محصولات مستلزم رعایت برخی مراحل است که به طور مختصر در مورد آن صحبت میکنیم.
1.در مرحله اول از طرف اتاق بازرگانی ایران باید کارت بازرگانی دریافت شود که این کارت به دو صورت یعنی برای شرکت و یا اشخاص صادر میشود. |
2.سپس باید کالایی که قصد صادرات آن به کشور مقصد دارید را مشخص کرده و در مورد بازار صادرات کشور ارمنستان اطلاعات کافی را جمع آوری کنید. |
3.اشراف به قوانین گمرکی ارمنستان میتواند زمینه را برای تجارتی بی دردسر را فراهم کند. |
4.پس از آنکه با روشهای مختلف بازاریابی به جذب مشتری پرداختید، باید پیش فاکتوری صادر کنید که حاوی اطلاعاتی مانند مشخصات فروشنده و خریدار، شرح کالا از نظر تعداد، قیمت، کشور مبدا، سال ساخت و غیره باشد. |
5.در مرحله بعد اگر پیش فاکتور توسط مشتری تایید شد، قرارداد دوجانبه بسته میشود که با توجه به نحوه پرداخت توافق شده، تمام یا بخشی از مبلغ قرارداد یا پیش فاکتور را دریافت خواهید کرد. |
6.مرحله بعدی شامل بستهبندی مناسب و حمل کالا به یکی از گمرکات ارمنستان با یکی از روشهای زمینی یا هوایی است. البته باید توجه داشته باشید که قبل از حرکت کالا باید آن را بیمه کنید تا در صورت بروز مشکلات و صدمات، بخشی از خسارت شما توسط شرکتهای بیمه پرداخت شود. |
7.در انتها شما باید کالای خود را نهایتاً ده روز بعد از وارد شدن به کشور ارمنستان در سیستم گمرک این کشور ثبت کنید که البته اگر روش هوایی را انتخاب کرده باشید، این مورد در فرودگاه ایروان استثنا است و شما میتوانید این کار را در خود فرودگاه انجام دهید.
|
قوانین گمرکی ارمنستان
صادرات نایلون به ارمنستان قوانین گمرکی مختص خود را دارد. به صورت کلی کسانی که به اقدام صادرات میپردازند، باید قوانین گمرکی کشور مقصد را بدانند و این قوانین را به طور کامل رعایت کنند تا بدین ترتیب صادرات پلاستیک به ارمنستان به شیوه قانونی انجام شود. بر اساس قوانین گمرکی ارمنستان پرداخت اجباری در چهار حوزه از تجار و صادر کنندگان الزامی است. این مبلغها باید به سازمان گمرک ارمنستان پرداخت شوند. بر اساس ماده ۱۰۲ قانون گمرک، عوارض گمرکی صادرات پلاستیک از ایران به ارمنستان توسط صادرکنندگان پرداخت میشود که میزان این مالیات بین صفر تا ۱۰ درصد متغیر است.
کالاهایی که به ارمنستان وارد میشوند، علاوه بر مالیات، مشمول پرداخت گمرکی نیز هستند. صادر کنندگان موظف بوده که تشریفات گمرکی را رعایت کنند و به ثبت گمرکی، ثبت وزن محموله، پرداخت هزینه فرم و سند بپردازند. تمام این هزینهها نیز به اداره گمرک ارمنستان پرداخت میشود. شرکت تولیدی اعتماد پلیمر که تولید کننده انواع نایلون پلاستیکی و نایلکس بوده، صادرات پلاستیک به ارمنستان را بر اساس قوانین گمرکی این کشور به بهترین شکل انجام میدهد.
قوانین صادرات پلاستیک به ارمنستان
برای تجارت به کشور ارمنستان باید قوانین این کشور را تا حدودی بدانید تا بتوانید تجارت آسانتر داشته باشید. این کشور سیستم پاسخگویی به صادرات ندارد و برای برخی از محصولات مجوز ادارات از سمت دولت صادر میشود، اما در کل فرم اظهارنامه ارزش گمرکی به همراه قرارداد تحویل کالا و حمل و نقل کالا و… از جمله مواردی است که صادر کننده باید آن را تهیه کند. خوب است بدانید که ارزش گمرکی کالاهای صادراتی توسط خود اظهار کننده مشخص میشود. اما اگر مدارک کافی در این خصوص به گمرک ارائه نشود، بر اساس تعرفه و اصول تجارت، میزان ارزش کالا تعیین میشود.
البته هزینه گمرکی باید به واحد رسمی پول ارمنستان یعنی درام پرداخت شود و نکته حائز اهمیت این است که بدانید این پرداخت باید ظرف مدت سه روز باشد. در غیر این صورت به ازای هر روز تأخیر به میزان ۲۰ درصد از کل هزینه گمرک جریمه دریافت خواهید کرد. گرچه موارد فوق قوانین کلی صادرات به ارمنستان میباشند اما این قوانین محتوای متفاوتی دارند و ممکن است با توجه به نوع کالا، نوع خریدار، زمان و نحوه ارسال متفاوت باشند. به طور مختصر قوانین صادرات پلاستیک به ارمنستان به شرح زیر است.
- تهیه مجوزهای لازم برای هر فرد
- دریافت تاییدیههای بهداشتی
- رعایت کامل شرایط بهداشتی
- نوشتن متن محصول با رعایت قوانین و دستورالعملهای ایمنی
- فرستادن نمونه اولیه از محصول به کشور مقصد برای بررسی بهداشت و ایمنی
- ارسال
- مراحل تشکیل پرونده گمرک
- تعیین ارزش گمرکی کالا
هزینه صادرات پلاستیک به ارمنستان
هزینه صادرات مواد اولیه پلاستیک به ارمنستان یا صادرات انواع نایلون و نایلکس به ارمنستان به حجم بار، تعداد فرمها، نوع روش حمل و نقل و… بستگی دارد. پس اگر میزان صادرات پلاستیک به ارمنستان توسط یک شرکت تولید کننده یا صادر کننده بالا باشد، باید گفت که هزینه نهایی صادرات نیز افزایش پیدا میکند و این موضوع غیر قابل تغییر است.
لازم به ذکر است مالیات بر ارزش افزوده که صادرکنندگان موظف به پرداخت آن هستند. طی ۱۰ روز کاری بعد از واردات پرداخت میشود که شامل ۲۰ درصد فعالیت اقتصادی است. مالیات غیر مستقیم آخرین هزینه اجباری در روند صادرات پلاستیک به ارمنستان بوده که دولت ارمنستان آن را روی برخی از کالاها اعمال میکند که بر حسب نوع محصول متغیر است.
تعرفه صادرات به ارمنستان بر اساس واحد پول درام محاسبه میشود که البته همیشه این تعرفه ثابت نبوده و بر اساس شرایط نوع محصولات و گذر زمان متغیر است. به همین منظور صادر کنندگان محترم که در این زمینه مشغول به فعالیت حرفهای هستند، باید هر چند وقت یکبار اطلاعات خود را آپدیت کنند.
کلام پایانی
با توجه به اینکه روابط ما با این کشور همسایه بسیار خوب است، صادرات کالاهای مختلف به ارمنستان میتواند سود زیادی برای اقتصاد کشور ما داشته باشد. کشور ایران برخی از کالاهای مورد نیاز ارمنستان را به خوبی تأمین میکند و نقش مهمی در بازار خرید و فروش این کشور ایفا میکند. در این مسیر، تولید کنندگان و صادرکنندگان زیادی در کشور ما مشغول به فعالیت هستند. شرکت اعتماد پلیمر صادرات پلاستیک به ارمنستان را به بهترین شکل ممکن و با ارائه محصولات با کیفیت و مرغوب انجام میدهد تا بدین ترتیب هم برند خود را به سایر کشورها معرفی کند و هم جایگاه کشورمان را در زمینه تولید، بالا ببرد.
یک پاسخ
برای ثبت سفارش صادرات پلاستیک به ارمنستان چه مراحلی باید انجام شود