صادرات پلاستیک به ترکیه

صادرات پلاستیک به ترکیه مانند صادرات انواع محصولات، شرایط تجاری و مراحل قانونی خاصی دارد. اما کشور ترکیه به علت نزدیکی جغرافیایی به کشور ما و همچنین گستردگی بازار و حجم بالای جذب سالانه گردشگران و همچنین نزدیکی فرهنگ و آداب و رسوم با مردم ایران، فرصت مناسبی برای تجارت و صادرات انواع کالا به شمار می‌آید. ما در کشور خود می‌توانیم صادرات پلاستیک به ترکیه را در حجم بالا انجام دهیم. زیرا ایران به عنوان یکی از برترین تولید کننده‌های انواع مختلف نایلون و پلاستیک با کیفیت در آسیا به شمار می‌رود.

صادرات پلاستیک از ایران به ترکیه باعث کاهش وابستگی اقتصادی به نفت و افزایش تبادلات اقتصادی بین دو کشور شده که زمینه سودآوری اقتصادی دوطرفه را فراهم می‌کند.  زیرا علاوه بر سودآوری برای طرف ایرانی به عنوان فروشنده محصول، به علت نوسانات ارز و پایین بودن هزینه نیروی انسانی و انرژی در ایران، این تجارت برای طرف خارجی هم مقرون به صرفه و سودآور است.

قوانین گمرکی ترکیه

صادرات پلاستیک به ترکیه قوانین گمرکی خاص خود را دارد. به طور کلی قوانین گمرک در کشورهای مختلف متغیر است. به همین منظور صادر کنندگان باید برای صادرات کالا به هر کشور از قوانین گمرکی کشور مقصد آگاهی کامل پیدا کنند. برای صادرات نایلون به ترکیه این کشور محدودیت زیادی برای وارد کنندگان ایجاد نمی‌کند. از آنجایی که ترکیه با ایران هم مرز است، صادرات کالا به این کشور می‌تواند مزایای زیادی برای ایران داشته باشد. قوانین گمرکی ترکیه برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق و غیرقانونی در نظر گرفته شده‌اند. در ادامه لیست قوانین گمرکی ترکیه جهت صادرات نایلکس به ترکیه را بررسی می‌کنیم.

  • جهت خارج کردن پول، میزان بیش از ۵ هزار دلار محدودیت خاصی ندارد.
  • کسانی اجازه خارج کردن بیش از ۵ هزار دلار از ترکیه را دارند که قادر باشند خرید قانونی ارز را به ثبت برسانند. برای مثال افرادی مانند ساکنین ترکیه، شهروندان، اتباع خارجی و کسانی که خارج از ترکیه فعالیت اقتصادی دارند قادر به این کار هستند.

شرکت اعتماد پلیمر با در نظر داشتن قوانین گمرکی ترکیه، سعی می‌کند که صادرات انواع پلاستیک، نایلون و نایلکس را در شرایط مطلوب به این کشور انجام دهد.

صادرات پلاستیک

مراحل صادرات پلاستیک به ترکیه

مراحل صادرات پلاستیک به ترکیه شامل چهار  اقدام مختلف می‌شود که تمام صادر کنندگان و تجار باید از این مراحل و نحوه صادرات پلاستیک به ترکیه آگاهی پیدا کنند. در ادامه این مطلب، به تفصیل مراحل مربوطه را شرح می‌دهیم.

  • مرحله اول؛ بررسی بازار صادرات در ترکیه

اولین مرحله‌ای که برای صادرات پلاستیک به ترکیه باید در نظر گرفته شود، بررسی بازار صادرات در این کشور است. برای اینکه بتوانید صادرات کالا به این کشور را انجام دهید، باید دارای کارت بازرگانی باشید. بعد از اینکه کالای مورد نظر برای صادرات را انتخاب کردید، بازار کالای مورد نظر را به صورت اختصاصی بررسی کرده و میزان تقاضای کالا را بسنجید.  حتماً رقبای خود را نیز در این زمینه شناسایی کنید.

ضمن تمام این موارد پیدا کردن قیمت کالای مورد نظر و بررسی آن و حتی حساب کردن میزان سودی که در نهایت به دست می‌آید،  الزامی است تا در آینده با مشکل خاصی مواجه نشوید. شاید همین یک مرحله چندین ماه طول بکشد اما انجام این اقدامات بسیار موثر بوده و به صادرات سود بخش منجر می‌شود.

  • مرحله دوم؛ تحقیق در رابطه با قوانین صادرات به ترکیه

برای اینکه صادرات پلاستیک به ترکیه را به نحو احسن انجام دهید، باید از قوانین مربوط به صادرات کشور ترکیه آگاهی پیدا کنید تا در نهایت بهترین روش صادرات را انتخاب کنید. برخی از کالاها هستند که نیازمند دریافت مجوزهای خاص برای صادرات می‌باشند. به همین منظور توجه کنید که کالای شما در لیست این کالاها قرار گرفته است یا خیر.

تمام کالاها برای صادرات نیازمند گواهی مبدأ بوده که از اتاق بازرگانی مربوطه صادر می‌شود. دقت کنید در صورتی که کالا بدون گواهی مبدأ وارد یکی از گمرک‌های کشور ترکیه شود، اجازه ترخیص برای کالا صادر نمی‌شود.

  • مرحله سوم؛ صادرات محصول به ترکیه

در این مرحله بعد از طی کردن سایر مراحل،  اطلاعات لازم در رابطه با اصول صادرات پلاستیک به ترکیه را به دست آورده‌اید و می‌توانید این کار را به خوبی پیش ببرید. برای این کار باید با شرکت‌های حمل و نقل وارد مذاکره شده و با توجه به نوع کالا، میزان حجم و وزنی که دارد و حتی بر اساس نوع بسته‌بندی از شرکت حمل و نقل استعلام بگیرید. بعد از توافق، بارگیری کالا آغاز شده و بار به یکی از گمرکات کشور ترکیه ارسال می‌شود. به صورت کلی حمل کالا از ایران به ترکیه از راه زمینی بوده و از مرز بازرگان انجام می‌شود.

  • مرحله چهارم؛ ترخیص کالا از گمرک ترکیه

در این مرحله کالای شما به طور کامل از مرز ایران خارج شده و به یکی از گمرکات ترکیه وارد می‌شود. اکنون شما به عنوان صادر کننده باید کالای خود را ترخیص کنید. برای ترخیص کالا از قبل باید مجوزهای لازم را آماده کرده باشید تا مجوز ترخیص کالا را دریافت کنید.  بعد از اینکه کالا از گمرک ترخیص شد،  می‌توانید در بازار کشور ترکیه فروش محصولات خود را انجام دهید.

مراحل صادرات پلاستیک به ترکیه

قوانین صادرات پلاستیک به ترکیه

آگاهی از ممنوعیت‌ها و قوانین صادرات پلاستیک به ترکیه به تاجران و شرکت‌های تجاری کمک می‌کند تا بدون ایجاد مشکل قانونی، زمینه‌ یک تجارت بی دردسر و پرسود را برای خود فراهم کنند. دقت به این نکته ضروری است که صادرات پلاستیک به ترکیه زمانی که در کشور ما ممنوعیت نداشته باشد، امکان پذیر است. زیرا گاهی تولید کالاهای پلاستیکی در کشور پاسخگوی نیاز مردم نیست و در این صورت اجازه صادرات داده نمی‌شود. قوانین صادرات پلاستیک به ترکیه و مدارکی که داشتن آن‌ها برای این موضوع لازم است به شرح زیر است.

  1. بارنامه
  2. ارائه گواهی مبدأ
  3. پیش فاکتور
  4. ارائه بیمه‌نامه
  5. مجوزهای قانونی
  6. گواهی CE
  7. گواهی بهداشت
  8. فاکتور فروش
  9. پرونده فنی صادرات
  10. دریافت گواهی حمل و نقل

هزینه صادرات پلاستیک به ترکیه

هزینه صادرات پلاستیک به ترکیه ارتباط مستقیم با میزان صادرات پلاستیک به ترکیه دارد. یعنی هر چقدر که میزان کالای صادراتی بیشتر باشد و حجم بالاتری داشته باشد هزینه صادرات نیز افزایش پیدا می‌کند. زیرا دریافت مجوزها، توافق با شرکت حمل و نقل، جابجایی و بسته بندی کالا، همگی هزینه داشته و افزایش میزان کالا افزایش هزینه را به دنبال دارد.

از طرف دیگر روش‌های صادرات مستقیم و غیر مستقیم هر یک هزینه مشخصی دارند و تجار بر حسب اینکه کدام یک از این روش‌ها را انتخاب می‌کنند، متحمل هزینه‌های متفاوت می‌شوند. به طور کلی برای اینکه کاهش هزینه و در عین حال افزایش سود اتفاق بیفتد، باید حتماً کالای با کیفیت و مرغوب را صادر کنید تا در بازار فروش ترکیه با اقبال زیادی روبرو شوید.

کلام پایانی

کشورهای ایران و ترکیه به عنوان شرکای تجاری موفق شناخته می‌شوند و به علت همسایگی و داشتن مشترکات زیاد، صادرات به ترکیه از طرف ایران به خوبی قابل انجام است. تولید کنندگان انواع محصولات پلاستیکی از جمله نایلون و نایلکس در ایران از تجهیزات پیشرفته بهره می‌برند. به همین علت صادرات پلاستیک ترکیه و دیگر کشورهای اطراف افزایش پیدا کرده است. یکی از این شرکت‌های معتبر اعتماد پلیمر است که با تجهیزات و فناوری روز دنیا تولید انواع نایلون را انجام می‌دهد.

صادرات پلاستیک به ترکیه در صورتی که طبق قوانین گمرکی این کشور باشد و اصول مربوطه رعایت شود، می‌تواند سود زیادی برای کشور ما داشته باشد و برندهای تولید کننده کشور ما را به بازار ترکیه معرفی کند.

 

دیدگاه ها

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *