صادرات پلاستیک به پاکستان که یکی کشورهای همسایه و هممرز ما محسوب میشود سود آور است. این موضوع به دلیل همجواری، هزینه های پایینتر حمل و نقل، همچنین شباهت سبک زندگی و آداب و رسوم، است. پاکستان برای تاجران و شرکتهای تجاری داخلی میتواند مقصدی مناسب برای کسب درآمدهای ارزی و سودآوری به حساب بیاید. از طرف دیگر تجار ایرانی در بازارهای پاکستان فعالیتهای صادراتی گسترده و قابل توجهی دارند و این یعنی اطلاعات زیادی را میتوان در زمینه تجارت و صادرات به این کشور به دست آورد. صادرات ایران به پاکستان نیز در فاصله سالهای ۱۳۷۷ تا به امروز پیوسته در حال رشد بوده است.
پاکستان پنجمین کشور پرجمعیت دنیا محسوب شده که این موضوع پتانسیل تجاری زیادی در روابط اقتصادی میان ایران و پاکستان رقم میزند. جالب است بدانید رقم نزدیک به ۲ میلیارد دلاری در سالهای اخیر برای تجارت میان دو کشور ثبت شده است که این میتواند با در نظر گرفتن برخی سیاستها افزایش پیدا کند. موضوع جالبتر اینکه که عمده محصولات صادراتی به پاکستان شامل فرآوردهها و مشتقات نفتی و مواد خام و نیمه خام میشود که همین موضوع موجب تسهیل در روند صادرات پلاستیک ایران به پاکستان است.
مراحل صادرات پلاستیک به پاکستان
نحوه صادرات پلاستیک به پاکستان باید بر اساس مراحل مختلف انجام شود. صادرکنندگان این مراحل را به ترتیب طی کرده و در نهایت فرایند صادرات کالا را به بهترین شکل انجام میدهند. در ادامه مراحل مربوط به صادرات پلاستیک به پاکستان را به طور کامل بررسی میکنیم.
- بازاریابی انواع پلاستیک در پاکستان
قبل از ارسال کالای مورد نظر صادر کنندگان باید بازاریابی کالا را انجام دهند. به همین منظور بررسی میزان تقاضا، خرید، فروش و قیمت انواع پلاستیک نایلون و نایلکس باید مورد توجه واقع شود. انجام این کار میتواند پیش بینی دقیقی از بابت سود نهایی ناشی از صادرات پلاستیک به پاکستان به شما بدهد، تا نایلونهایی که سود بیشتری میدهند را جهت صادرات انتخاب کنید.
- چگونگی بستهبندی کالا
در این مرحله باید به بستهبندی کالا بپردازید، هر کالا با توجه به حجم و شکل ظاهری که دارد بستهبندی خاص خود را نیز دارا است. بستهبندی صحیح و دقیق به کاهش هزینههای حمل و نقل حمل آسان و ارسال بهتر کالا منجر میشود. زیرا هر چقدر که بستهبندی دقیقتر باشد، حجم کمتری از ماشین حمل و نقل اشغال شده و امکان حمل بارهای بیشتر به وجود میآید.
- ارسال کالا
بعد از انجام بازاریابی و تعیین کالای مورد نظر به پاکستان، باید نحوه ارسال کالا را انجام دهید. کالاهای مختلف با توجه به نوع بستهبندی که دارند با روشهای متفاوت قابل حمل هستند، باید در رابطه با تمام روشهای حمل و ارسال کالا اطلاعات به دست بیاورید تا در نهایت کالای خود را با بهترین روش ارسال کنید. برخی کالاها با روش هوایی و برخی دیگر با روش زمینی و دریایی ارسال میشوند.
- صدور فاکتور پروفرما
در این مرحله برای صادرات پلاستیک به پاکستان فاکتور پروفرما باید صادر شود. در این فاکتور اطلاعات مربوط به کالا وارد شده و فرد صادر کننده این اطلاعات را پس از وارد کردن امضا میکند. خریدار نیز با مطالعه فاکتور اطلاعات آن را تایید و امضا میکند. بعد از انجام این اقدام بار ارسال شده و در گمرکهای مربوط به ترخیص میشود.
قوانین صادرات پلاستیک به پاکستان
برای صادرات پلاستیک به پاکستان باید مقررات و قوانین صادرات پلاستیک به پاکستان به طور کامل رعایت شود. به همین منظور تجار و بازرگانان باید نسبت به این قوانین آگاهی داشته و مدارک و مجوزهای مورد نیاز را برای صادرات تهیه کنند. شرکت اعتماد پلیمر که تولید کننده معتبر در زمینه محصولات پلاستیکی و پلیمری است، با رعایت قوانین همواره محصولات مختلف را در حجم انبوه به پاکستان صادر میکند و توانسته است که به فروش بالایی در این کشور دست پیدا کند.
از آنجایی که قوانین کشورها به مرور زمان با تغییرات مختلف مواجه میشود، صادر کنندگان باید حتماً به صورت آپدیت از قوانین آگاهی پیدا کنند. برخی از قوانین مهم و قابل توجه برای صادرات پلاستیک به پاکستان عبارتند از:
- دریافت مجوزهای لازم
- برقراری ارتباط با وارد کنندگان
- بررسی بازار پاکستان
- انطباق محصولات صادراتی با قوانین پاکستان
- عدم ممنوعیت محصول در کشور پاکستان
- درج برچسب و استانداردهای لازم روی محصول
- تعیین روش حمل بار
- ایجاد تنوع در محصولات
- شرکت کردن در نمایشگاهها و رویدادهای تجاری
- استفاده از مناطق آزاد تجاری
- ارائه قیمت رقابتی
هزینه صادرات پلاستیک به پاکستان
هزینه صادرات پلاستیک به پاکستان به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. با توجه به اینکه صادر کنندگان میزان صادرات پلاستیک به پاکستان را تا چه حدی انجام میدهند و حجم محصولات چقدر است، هزینه تغییر میکند. علاوه بر این موضوع، روش حمل و نقل هم تاثیر مستقیم روی هزینه میگذارد. طبیعتاً حمل و نقل هوایی هزینه به مراتب بیشتری در مقایسه با حمل و نقل زمینی یا دریایی دارد. موضوع بعدی که میتواند هزینه را تغییر دهد، قوانین گمرکی کشور پاکستان است. زیرا بر اساس برخی قوانین باید مجوزهای لازم دریافت شوند که دریافت مجوزها نیز مستلزم پرداخت هزینه است.
قوانین گمرکی پاکستان
از سال ۱۹۹۸ کشور پاکستان به طور اساسی تعرفه کالاهای وارداتی را کاهش داد که این میزان کاهش در سال ۲۰۰۲ به اوج خود رسید تا جایی که متوسط این میزان تعرفه اکنون نزدیک به ۱۵ درصد است. این موضوع صادرات پلاستیک به پاکستان را برای کشور ما آسان میکند.
اما باید در نظر داشته باشیم که شرایط تجاری حاکم بر کشور پاکستان به این صورت است که هیچ کالایی بدون مجوز صادر شده از سوی مراجع قانونی اجازه ورود و خروج از این کشور را نداشته و دولت فدرال میتواند بر اساس قوانین تصویب شده یا بعضی شرایط خاص ورود و خروج یک کالا را محدود یا حتی ممنوع کند. به طور کامل مباحث مربوط به قوانین گمرکی این کشور را بررسی میکنیم.
قانون گمرک پاکستان
طبق این قانون که تعیین کننده قوانین گمرکی پاکستان است، جوانب مختلف گمرک از جمله صادرات و واردات، تعرفهها، فرآیند گمرکی و مجموع درآمدهای گمرکی پوشش داده میشوند.
- آیین نامهها
آیین نامهها و دستورالعملهای مختلفی نیز توسط سازمان گمرک پاکستان زمینه صادرات واردات تعرفهها تنظیم شده است.
- تعرفه گمرکی
این تعرفهها که شامل نرخ گمرکی برای کالاهای وارداتی و صادراتی است. بر اساس سیستم تعرفه جهانی توسط سازمان گمرک پاکستان تعیین شده است.
- قوانین امنیت مرزی
همچنین برای تامین امنیت مرزها و جلوگیری از ورود کالاهای خطرناک و قاچاق، آیین نامههای امنیتی مانند سیستم اطلاعات پیشرفته گمرکی تعیین شده است.
با این وجود باید بدانیم که قوانین و مقررات گمرکی در پاکستان نیز مانند خیلی از کشورها ممکن است که با گذر زمان تغییر کند. پس همواره تجار و وارد کنندگان باید به بررسی قوانین کشور پاکستان بپردازند تا بر اساس قوانین روز، صادرات را انجام دهند.
کلام پایانی
کشور پاکستان در سالهای اخیر میل زیادی به واردات کالاهای مختلف نشان داده و به همین علت حجم صادرات کالاهای متفاوت از ایران به پاکستان افزایش زیادی پیدا کرده است. در این میان پلاستیک که شامل انواع نایلون، نایلکس، نایلون فریزر و… میشود، مورد توجه کشور پاکستان واقع شده و از آنجایی که این کشور تجهیزات لازم برای تولید انواع پلاستیک را ندارد، پلاستیکهای مورد نیاز خود را از کشور ایران وارد میکند. شرکت اعتماد پلیمر به صادرات پلاستیک به پاکستان میپردازد و این اقدام به رشد چرخه اقتصادی و معرفی برند ایرانی به سایر کشورها منجر شده است.
یک پاسخ
لیست کالاهای صادراتی ایران به پاکستان میخواستم بدانم